Skip to content

Maaimachine voor maaien zonneparken

Een autonome maaimachine is een geautomatiseerde grasmaaier die autonoom werkt en gebruik maakt van sensoren, GPS-technologie en kunstmatige intelligentie om de maairoute te bepalen en het gras te maaien. Autonome maaimachines zijn ontworpen om zelfstandig te werken zonder menselijke tussenkomst en kunnen grote grasvelden efficiënt en nauwkeurig maaien.

De Vector WD2.0 is een unieke maaimachine omdat hij volledig autonoom is. Daarbij is de Vector elektrisch en kan hij de uitstoot van maaien volledig elimineren. Het accupakket is 280Ah (56V / 15,7 kWh). De Vector autonome maaimachine is voorzien van LIDAR waardoor hij veilig kan werken in buitenomgevingen. De Vector is in staat om mensen, dieren, planten en andere obstakels nauwkeurig te identificeren en te ontwijken. De software kan de maaiwerkzaamheden in het veld efficiënt, volgens programma, plannen.

Door de GPS en LIDAR combinatie kan de maairobot rechte banen maaien zonder begrenzingsdraad in de grond waardoor de maaier niet alleen 300% efficiënter is dan een “random” maairobot maar het maaibeeld ook erg strak is door de rechte banen die maximaal 10cm afwijken over 50mtr afstand.

Een Vector autonome maaimachine heeft altijd de nieuwste en beste software die voortdurend wordt geüpdatet. Een 6 koppig software team is continue bezig om over the air updates naar de machine te sturen voor nieuwe functionaliteit en betrouwbaarheid. Dit is een een Nederlands software bedrijf met een helpdesk welke technische ondersteuning kan geven, mocht dit nodig blijken.

Het gebruik van de Vector autonome maaimachine zal leiden tot lagere kosten voor het beheer van gras op zonneparken. Onze Vector autonome maaimachine met werktuigdrager vereist minder manuren, ziekteverzuim, flinke besparing op de branstofkosten en onderhoudskosten van de maaimachines. Haardoor worden de totale kosten voor het beheer van gras op zonneparken sterk verlaagd. Bovendien zal het gebruik van de autonome maaimachine leiden tot een hogere efficiëntie en nauwkeurigheid, waardoor het maaien van het gras sneller en effectiever kan worden uitgevoerd. Maaimachine voor maaien zonneparken